Senaste Nytt

30 april 2020

Jag har sedan maj 2019 haft fullt upp med vårt senaste projekt med vr för sjukhus och institutioner samt mitt senaste konstnärliga projekt virtual death som är lite hemlingt än så länge….

vr för vården

Den första delen av vr-projektet för sjukhus och institutioner är nu avslutat och vi har ett antal prototyper utvecklade med modellerare och programmerare från danmark och polen och sverige i ett cross4health projekt. Vi har spelat in motion capture med humlabb på lunds universitet. Yogalärare och fysioterapeuter har gjort rörelser på olika nivåer som spelaren kan spegla och få både träning och avslappning och stimulering. Spelaren börjar i en sjukhusmiljö och åker genom en tavla på väggen in till en havsvärld och en skogsvärld. Tanken är att stimulera patienter och människor på institutioner i vackra virtuella världar med virtuella personliga tränare i yoga och fysioterapi. Inspelningarna är gjorda i samarbete med innovation skåne och professionella fysioterapeuter. I nästa utvecklingssteg så ska vi anpassa rörelserna i spelet till specifika rörelser för olika diagnoser och dessutom skapa personligt inlogg och mätbarhet för utveckling och förbättring. Vi använder speldesign för att ge spelaren lust att träna genom gamification och olika belöningar men framförallt får de en skönhetsupplevelse inne i en tavla med stressfria havs, skogs och fågelljud samt visuellt vackra omgivningar. 

 

december 2018

I november la vi ut vårt första ”spel” på Steam. Det gick oväntat bra och vi fick kontakt med streamers och recencenter från hela världen.
Vi blev också erbjudna att delta i en bundle som betyder att olika VR-upplevelser säljs i bunt till reducerat pris.
vår första bundle innebär att vi även börjat sälja i förenade arabemiraten och sydkorea mm.. nu sålt ca 1200 Alice in VR i 42! länder 😃 Steam är ett fantastiskt enkelt billigt och bra verktyg för att nå VR-folk ute i världen.

our first bundle means that we also started selling in united arab emirates and south korea etc .. now sold about 1200 Alice in VR in 42! countries

https://www.indiegala.com/virtual-reality-xxxvi-steam-videogames-bundle?fbclid=IwAR1zgz0L7TaGEqzopae9oq41RqjShUIXh25INBpu-pTDCFodDTL3uWLa1xw

I november beviljades jag också medel för ett kommande konstnärligt VR-projekt från konstnärsnämnden/kulturbryggan för en innovativ och nyskapande idé!!!

Blå Lådan-projekt i 360film


arvsfondsprojekt blå lådan där ungdomarna spelade in en vattenfilm i 360 med oss betyg 6 av 6 av ungdomarna:)
Filmen ska användas för att uppleva att fiska och vara i vatten för personer som av olika anledningar inte kan åka till havet eller för andra som vill vänja sig vid känslan innan den sker live.

Hösten 2018
Under kulturnatten i LUnd har VR-rummet VRnissage i gråan på Stenkrossen
I VR-rummet skapar jag och Carolina en Hjälteresa för Hjälteskolans räkning
Herman och jag skapar 360filmer för hjälteskolan och andra arvsfondsprojekt
I november skapar HJälteskolan och Kreativitetsbanken och VR-rummet ett Hackaton med BoostHbg och Stenkrossen i stenkrossens lokaler där deltagarna får skapa superkrafter i VR.

bilder från Hjälteresan i VR


Serbien workshop

Serbien VR Ruma

Utöver detta har jag föreläsningar i VR under hösten på olika platser.
Jag arbetar vidare med Hjälteskolan som pedagog i ett fantastiskt gäng och åker med dom till Serbien på teaterfestival.
Jag föreläser också på stiftsutbildningar och har kurser i röst och talvård

Våren 2018

Vi färdigställer Alice in VR och visar den på BUFF Pixel Kulturen i Lund och ett flertal andra platser.

Vi konverterar ALice in VR och It could have been me till Oculus Go.

Vi arbetar med prototyper i VR för HJälteskolan
Vi filmar 360film på Hjälteskolan
Vi arbetar med workshops i 360film och VR Tvori med projekt för Skåne Goes VR
Vi visar VR för ca 1000 barn

Vinter 2017

Vi visar två VR upplevelser gratis på vinterlund!

välkomna till vinterlund på stenkrossen 2-3 januari:

vinterlundalice in VR 1https://www.eventbrite.com/e/upplev-vr-virtual-reality-alice-in-vr-tickets-41419066543

Vr it could have been me handcontroll

https://www.eventbrite.com/e/upplev-vr-virtual-reality-it-could-have-been-me-tickets-41417926132

2017: Regi:Drömmar en föreställning med syriska dansare afghanska och irakiska musiker rappare. Cirkusartister skådespelare om drömmar utifrån intervjuer med nyanlända Stenkrossen i samarbete med skaparkollektivet forma En pjäs med fokus på Drömmar där texterna är skapade av människor som erfarit flykt från Syrien och Afghanistan eller med texter som är inspirerade av deras berättelser. Flera av de medverkande artisterna är också från Afghanistan och Syrien. Vi arbetar med dansare som tidigare dansat på Operan i Damaskus, Sångare från Afghanistan och rapartister från Sverige. Kläder sys av skräddare från Syrien i samarbete med Forma och scenografin görs i samverkan med flera nyanlända i samarbete med Forma. Det är en ynnest att få arbeta med dessa begåvade människor och fantstiskt att få ge de möjlighet att utöva sin konst och sitt konsthantverk i Sverige.

Föreställningen har premiär på Stenkrossen

2017: teatermiddag med Luther och Katarina von Bora Ekumenisk dialog med underbara skådespelarprestation Helena o Staffan Gerdmar !! Hypoteket i Lund 2017:

VR :IT could have been me empatiupplevelse i VR visas på one
to one performance i Lund i regi av konsthallen /Stenkrossen Alice in VR visas på Nordic Panorama filmfestival tack Boosthbg för stöd mentorer och support !

Alice inVR Visas även i samband med Alice på stenkrossen med samtal om skaparprocessen på Stenkrossen / biennalen i Lund i samarbete med Kulturskolan.

Hösten 2017

Nu arbetar vi för fullt i VR-rummet med att få klart VR-upplevelserna it could have been me och Alice goes VR.

 

itcouldhavebeenme_03

Två spännande projekt som ni snart kan få se. It could have been me ska visas på monofestivalen i Lund på Kulturnatten och dagen innan ges en kort visning på Konsthallen i Lund. Alice goes VR visas på Nordic Panorama i samarbete med boostHBG
alice in VR 1

Våren 2017
drömmar bild dansare
Nu arbetar jag med scenprojektet Drömmar i samarbete med Skaparkollektivet Forma.

En pjäs med fokus på Drömmar där texterna är skapade av människor som erfarit flykt från Syrien och Afghanistan  eller med texter som är inspirerade av deras berättelser. Flera av de medverkande artisterna är också från Afghanistan och Syrien. Vi arbetar med dansare som tidigare dansat på Operan i Damaskus, Sångare från Afghanistan och rapartister från Sverige. Kläder sys av skräddare från Syrien i samarbete med Forma och scenografin görs i samverkan med flera nyanlända i samarbete med Forma. Det är en  ynnest att få arbeta med dessa begåvade människor och fantstiskt att få ge de möjlighet att utöva sin konst och sitt konsthantverk i Sverige.

Föreställningen har premiär på Stenkrossen 21 april och delar av föreställningen kommer sedan att spelas i Lunds kommun och på bibliotek i Lunds kommun mm..

2016 huvudansvarig scenproducent för det 5 timmar långa eventet ”together in Hope” på Malmö Arena med påve Fransiscus och Munibb Younan.

 

 

2015

Nu har jag haft företag i ett drygt år. Det har varit ett oväntat år med massor av nya projekt.

itcouldhavebeenme_04

 

 

 

 

Just nu utvecklar jag manus för ett Virtual Reality-projekt som ska sjösättas under 2016. Projektets innehåll är ”en flyktings resa” där jag söker berätta om den långsamma verkligheten bakom tidningsrubrikernas dramatik. Tanken är att synliggöra människor bakom stereotyper och att se på samma händelser ur olika personers perspektiv. Målet är att skapa empati och eftertanke. Målgruppen är skolelever på högstadium och gymnasium.
Jag är mentor för en uppsättning av Shakespeares Stormen. Jag arbetar även med ett undervisningsprojekt kring barn och kyrka.

Kreativitetsbankens röst och talvårds-uppdrag har fördjupats och jag arbetar en del med individuell undervisning för yrkesverksamma personer inom film, företag och kyrka. Jag förbereder denna vår även olika kulturarrangemang med teologisk anknytning både i församlingar och inför olika jubileum. I höstas fördjupade jag mitt engagemang i VR och var på Hackaton i VR samt på spel och filmseminarium på Fårö, Gotland tillsammans med filmare och spelutvecklare från hela världen. I höstas undervisade jag även i ett etik och Empati-program för alla åttondeklassare på Ystads högstadieskolor.

Spelutveckling i OR och workshops i OR samt Nordic Game
nordic game-panel

Mycket roligt. tack Boost Helsingborg för all support. Ni är bäst!

Utveckla Miljöpartiets kulturpolitik!
Jag blev inbjuden att deltaga på seminarium för utveckling av kulturpolitik på Scenkonstbiennalen, Malmö.
Mycket intressant att samtala med konstnärer om politiska lösningar! Kreativa människor har inspirerande idéer.

Konfirmandpräst
Förberedelse inför Elittenniskonfirmation 2016 i Bjärreds församling. Konfirmander är bland det viktigaste som finns. Så många möjligheter att verkligen tala om livet! Underbara ungdomar!