Bordssamtal med Luther

Middag och bordssamtal med Martin Luther och Katarina von Bora

Skådespelare: Staffan och Helena Gerdmar Regi: Åsa Egnér Plats: Hypotekshuset i Lund

En helkväll i Hypotekhuset-Lunds hemligaste hus

Upplev de vackra lokalerna och takterassen med vidunderlig utsikt. Ät middag med en förrymd munk och en förrymd nunna till medeltida musik!

bordssamtal i Wittenberg

lunds domkyrka 3 luther o käthe 270 170
Tänk dig en härlig kväll i Lund. Du har beställt biljetter för att äta middag tillsammans med Martin Luther och hans fru Katarina von Bora. Huset du stiger in i är ett av Lunds hemligaste hus- det vackra Hypotekshuset mitt emot Domkyrkan. Ni välkomnas av Katarina med berättelser om livet i det Lutherska huset. Efter mingel i de vackra lokalerna så slår ni er ner i matsalen och beställer något att dricka. Tillsammans med musiker sjunger ni en Lutherpsalm som bordpsalm. Föreställningen kan börja. Martin Luther själv anländer och slår sig ner bland sina gäster och börjar med humor och mustiga berättelser berätta om sitt liv; sin tro, sina sorger och glädjeämnen, tvivel och hopp. Varmrätten kommer in med dofter och smaker från medeltiden. Lutherpsalmer och medeltidsmusik fortlöper under kvällen. I två akter underhåller Martin Luther och hans hustru med halsbrytande historier och dialoger från Luther liv: barndomen, uppväxten, studierna, konflikterna, klosterlivet, familjelivet, de inre och yttre kamperna. I mellanakterna inbjuder de er till teologiska och värdsliga samtal med era bordsgrannar och i tredje akten med själva huvudpersonerna; Martin och Katarina och Lutherexpert. Då och då avbryts ni av att stämma upp till gemensam sång. En härlig kväll med samtal om livet och tron, humor och sång i en underbar stämningsfull och unik miljö!
luther domkyrka 1 270 170 leende
href=”https://www.kreativitetsbanken.nu/wp-content/uploads/2017/09/hypoteket4.jpg”>hypoteket4luther biljett 205x115
Hypotekshuset
I helkvällen ingår:
Snacks, tvårätters meny med inspiration från medeltiden samt kaffe i salongen och teaterföreställning. Dryck tillkommer och köps på plats.
Pris: 495 kronor vid köp på biljettbyrån i Lund (Biljetter finns också på Ticknet)
Föreställningens längd: 2 tim 30 min, inklusive middag och paus. I pausen har du möjlighet att gå upp på takterassen.

Vid behov av vegetarisk kost eller specialkost:
Om du vill ha vegetarisk kost eller har en allergi ska detta meddelas till Biljettbyrån i Lund genom att skicka ett mail till biljettbyran@lund.se senast en vecka före föreställningen. Skriv ditt namn och vilken typ av allergi eller liknande det gäller. Skriv också vilket datum du ska gå på föreställningen. Det går också bra att ringa till Biljettbyrån på 046-13 14 15.