Drömmar- en global performance

drömmar bild emiliathumbnail_BILDDRÖMMAR

2017

Scenprojektet Drömmar i samarbete med Skaparkollektivet Forma.

Våren 2017 regisserade jag föresätllningen Drömmar. En fantastisk fin föreställning med dansare från Syrien sångare från Irak och Afghanistan skådespelare, rappare, cirkusartist. Kostym och scenografi gjordes av Skaparkollektivet Forma. Jag och Herman Fredlund gjorde filmer med förberedelsklasser från gymnasieskolor i Lund som visades som projektioner. Edrömmar sakib och nawardrömmar bild cirkusdrömmar bild a drömmar B drömmar C drömmar d drömmar eEtt fantastiskt samarbete med underbara människor och fullsatt alla kvällar. tack alla för detta och tack till Stenkrossen och Lunds kommun för att ni gjorde det möjligt. .

Drömmar ! En Global Performance!
Premiär:
21 april 2017,

Föreställningar:
21 april kl 17.00
21 april 20.00
2 maj 19.00
5 maj 19.00

Stenkrossen, Kastanjegatan 13 Lund.
Biljettbokning: säkra en plats genom att gå in på OSA skriv namn efternamn och antal platser.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIamcRTTKwKKnL1pBpRhiTKSpfTZNww-rsCgUs8p9a6OXTOQ/viewform

Kom och upplev en föreställning som berättar om mod, drömmar och längtan! Berättelserna är skapade ur erfarenheter av flykt, kaos, avsked, ankomst och framförallt drömmar.

Njut av en överraskande berättarteater med musik, spoken word, rap, dans, cirkus och berättarkonst. De professionella artisterna- skådespelare, dansare, rappare, cirkusartister och sångare har kulturella bakgrunder från länder som Syrien, Iran, Afghanistan, Irak, Bangladesh, Serbien och Sverige.

I skaparprocessen inför denna föreställningen har vi samarbetat med förberedelseklasser från Vipeholmsgymnasiet i Lund som har bidragit med berättelser om Drömmar och som deltagare i de skugg-filmer och filmer som vi tillsammans har skapat.

Producenter:

Skaparkollektivet Forma och Kreativitetsbanken

Forma som skapar kostym och scenografi och programmaterial är ett multikulturellt skapar-kollektiv baserat på övertygelsen om hur hantverk och skapande kan tjäna en viktig roll i ett mer inkluderande och livsbejakande samhälle. Ett integrationsprojekt vars syfte är att ge nyanlända ungdomar möjlighet att arbeta med formgivning och hantverk som en viktig komponent i integrationsprocessen.
https://www.facebook.com/skaparkollektivetforma/?fref=ts

Kreativitetsbanken skapar regi dramaturgi och har tillsammans med filmaren Herman Fredlund redigerat de filmer som används som projektioner under föreställningen samt sammanställt berättelser från artister och förberedelseklasser.
www.kreativitetsbanken.nu

Medproducenter: Stenkrossen Lunds Kommun